СВЕТИ ТРИ ЕРАРСИ

На 12. 02. 2019 година, денот кога си спомнуваме за Светите Три Ерарси (Јован Златоуст, Василиј Велики и Григориј Богослов) и светиот свештеномаченик Иполит Римски, во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија со Свети Божествени Литургии, молитвено беше прославен нивниот спомен. На Божествените Литургии верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.