ТРЕТ ДЕН ВЕЛИГДЕН

Владико Човекољупче, во Твојата светлина ќе ја видиме
Светлината, зашто си воскреснал од мртвите, на родот чо –
вечки даруваќи му спасение, за да те прославува сето соз –
дание, Тебе – единствениот безгрешен: помилуј нè!
(хвалитна стихира на Утрена во Вторник од Светлата седмица)

На 30. 04. 2019 година, на Трет ден Пасха, во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, беа отслужени Свети Божествени Литургии, на кои верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.