29 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА

На 16. 12 .2018 година, во 29 – та Недела по Педесетница, во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, со Свети Божествени Литургии, беше одбележан споменот на Св. пророк Софониј, св. Јован Молчалив и преп. Теодул. На Божествените Литургии верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.