30 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА

На 23. 12 .2018 година, во 30 – та Недела по Педесетница, во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, со Свети Божествени Литургии, беше одбележан споменот на Св. мч – ци Мина, Ермоген и Евграф и преп. Тома. На Божествените Литургии верниот народ се причестисо Светите Христови Тајни.