31 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА

На 30. 12 .2018 година, во 31 – та Недела по Педесетница, кога Црквата го прославува Св. пророк Данил и трите момчиња, молитвено беше прославен нивниот спомен во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија со Свети Божествени Литургии, на кои верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.