32 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА (ПРЕД РОЖДЕСТВО)

На 06. 01. 2019 година, во 32 – та Недела по Педесетница (пред Рождество), во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, со Свети Божествени Литургии, беше одбележан споменот на Преп. мч – чка Евгенија и преодобниот Николај Монах. На Божествените Литургии верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.