33 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА (ПО РОЖДЕСТВО)

На 13. 01. 2019 година, во 33. недела по Педесетница (по Рождество), со Свети Божествени Литургии во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, молитвено беше прославен споменот на преподобната Меланија Римјанка и блажениот Теофилакт Охридски. НаБожествените Литургии верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.