35 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА

На 27. 01. 2019 година, во 35. недела по Педесетница (оддание на Богојавление), со Свети Божествени Литургии во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, молитвено беше прославен споменот на светата Нина, просветителка на Грузија и светиот Сава, ахиепископ Српски. На Божествените Литургии верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.