37 НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА

На 10. 02. 2019 година, во 37. недела по Педесетница, со Свети Божествени Литургии во храмовите на Австралиско – сиднејската епархија, молитвено беше прославен споменот на преподобниот Ефрем Сирин, преподобниот Исак Сирин и преподобниот Паладиј. На Божествените Литургии верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.