Акатист во храмот „Света Петка“ – Рокдејл

На 31. 03. 2017 година, во петок од Петтата седмица од Великиот пост, во храмот „Света Петка“ во Рокдејл, Сиднеј – Нов Јужен Велс, игуменот Гаврил (Галев) отслужи Акатист кон Пресвета Богородица. На богослужението молитвено учество зеде многуброен народ.