Господовата молитва

„ Оче наш “

( Матеј 6, 9-13 и Лука 11, 2-4 )

Оче наш, Кој си на небесата,

да се свети името Твое,

да дојде царството Твое,

да биде волјата Твоја, како на небото, така и на земјата.

Лебот наш насушен дај ни го денес

и прости ни ги долговите наши, како што им ги проштеваме и ние на нашите должниците,

и не воведувај нè во искушение,

но избави нè од лукавиот.

Зашто Твое е царството и силата и славата на Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и во вечни векови.

АМИН !!!