П О К А Н А

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

(МПЦ-ОА)

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА МЛАДИНА НА АВСТРАЛИЈА

(МОYА)

 

Возљубени во Господа, ние како раководство на Македонската православна младина на Австралија (МОYА) ја имаме особената чест да Ви ја доставиме следната:

 

П О К А Н А

 

Ве покануваме на Света Божествена Литургија, пикник за децата во манастирот и прошетка до блискиот водопад и синаксис

Литургијата ќе се одржи на 17-ти март (сабота) 2018 година во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк (Macedonian Park National Rd. Kinglake West Vic. 3065), Мелбурн (Викторија), со почеток во 09:00 часот.

По Литургијата ќе следуваат низа ативности: пикник за децата во манастирот и прошетка до блискиот водопад и синаксис. Ќе има дружење, играње и пеење.

 

Влезот е бесплатен.

 

Сите сте добродојдени! Ве очекуваме!

Ве замолувам да го примите изразот на нашето високо почитување.

 

Христос посреде нас!  Е, и ќе биде!

 

 

Повеќе за настанот:

 https://www.facebook.com/events/697176500406184/

 

АВСТРАЛИСКО – СИДНЕЈСКА ЕПАРХИЈА