Веронаука во црковната општина „Света Петка“ – Рокдејл (Нов Јужен Велс)

 

Секој понеделник во црковната сала при ПЦО „Света Петка“ во Рокдејл – Сиднеј, о. Гаврил (Галев) одржува часови по веронаука.

Темата за овој понеделник беше „За жените мироносици, и улогата на жената во семејството и црквата“.

Верниците активно учествуваа во предавањето со свои прашања и размислувања на оваа тема.

 

In Church St. Petka in Rockdale, every Monday from 7:00 PM, there will be Bible study.

Welcome.

Секој Понеделник од 19:00 во црквата св. Петка во Рокдаел ќе има веронаука.

Повелете.

 

65 Railway St, Rockdale NSW 2216