Вечерна богослужба во храмот „Свeти Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)

Си се вознел во слава, Христе Боже наш,
и си ги зарадувал учениците
со ветувањето на Светиот Дух,
а со благословот си ги уверил
Дека Ти си Син Божји,
Избавителот на светот.

 

На 24. 05. 2017 година, во навечерието на празникот Вознесение Христово – Спасовден, во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, старешината на храмот, јерејот Климент Станковски служеше Вечерна богослужба.

На богослужението учествуваше верен народ.