Бадник во храмот „Свeта Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

На 06. 01. 2018, во предвечерието на празникот Рождество на Господ Исус Христос (Божик), во црковната општина „Света Петка“ во Рокдејл, старешината на храмот, презвитерот Владо Недески, служеше Вечерна богослужба.