Божествена литургија во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, Мелбурн (Викторија)

На 07. 10. 2017, кога Светата Црква го празнува споменот на светата првомаченичка Текла, рамноапостолна; на свети Стефан, крал српски, првовенчан; на свети Давид и на светиот крал Владислав, во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк, игуменот на манастирот, отец Гаврил (Галев) отслужи Света Златоустова Литургија.

На Литургијата учество зеде мноштво народ, кој се причести со Светите Христови Тајни.