Честитка од Информативната служба на Австралиско- сиднејската епархија по повод 20 годишниот јубилеј од ракополагањето во јеромонашки чин на Неговото Високопреподобие Архимандритот г. Гаврил (Галев)

Австралиско – сиднејска православна епархија

Информативна служба

 

 

 

Предмет (02/2018): Честитка (По повод 20 годишниот јубилеј од ракополагањето во јеромонашки чин на Неговото Високопреподобие Архимандритот г. Гаврил (Галев)

 

     До:

              Архимандрит Гаврил (Галев)

Почитуван,

Дозволете да Ви се обратиме со оваа скромна, но искрена честитка  од името на сите членови на Информативната служба на  Австралиско – сиднејската православна епархија – по повод чествувањето на Вашиот голем јубилеј – 20 години од ракополагањето во јеромонашки чин.

Ви посакуваме уште долги години успешна и од Бога благословена свештеномонашка дејност на Австралискиот континет. Севишнот Бог нека Ви даде сили и мудрост да му служите на Македонскиот народ и набрзо во Вашето лице тој народ да си го добие својот долгоочекуван Митрополит.

На многаја и благаја лета, оче Гавриле!

 

Со искрена почит,

                         Информативна служба

mpcoau@gmail.com

 

 

Сиднеј,
28. 02. 2018