И З В Е С Т У В А Њ Е

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

АВСТРАЛИСКО-СИДНЕЈСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА

 

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКОВНА ОПШТИНА

„СВЕТА ВМЧ-КА НЕДЕЛА“ – ГОЛД КОСТ (КВИНЗЛАНД)

 

Возљубени во Господа, ние како Управа на МПЦО „Света вмч-ка Недела“, ја имаме особената чест да Ви го доставиме следното:

 

И З В Е С Т У В А Њ Е

         

Ни претставува огромно задоволство да ја споделиме оваа радостна вест дека нашата Црква од денес е и официјално отворена и легално прифатена да работи од страна на Општината Голд Кост.

Управниот одбор Ви се заблагодарува на сите од се срце, за Вашата помош и сесрдната подршка, која ни ја дававте.

Со отворањето на Црквата ни се отвораат и вратите за понатамошен развој на црковната општина и достигнувањето на нашите цели.

Да сме живи и здрави сите и да се радуваме сите заедно и уште многу години да Го славиме Бога – Отецот и Синот и Светиот Дух!

 

Со почит,

Црковен одбор на МПЦО „Света вмч-ка Недела“

  Адреса

Macedonian Orthodox Church – Ohrid Archbishopric
Diocese of Australia – Sydney

„Saint Nedela“ – Macedonian Orthodox Church– Gold Coast
219 Banyla Drive Gaven, Gold Coast QLD 4211

Повеќе информации

https://www.facebook.com/svetanedelagoldcoast/?hc_ref=ARQ_dDDluJhToeQazoiAGnaZ2ewCTvP2Xa6qO-o22aBA1Ayi7qNtIXwRhQpt7K0INdg