Известување од Македонската православна црковна општина „Света вмч-ка Недела“ – Голд Кост (Квинзланд)

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

АВСТРАЛИСКО-СИДНЕЈСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА

 

Австралиско-сиднејската православна епархија секојдневно и засилено работи на постојано развивање на мисијата со цел континуирано унапредување на црковниот живот и обединување и конечно сполотување на Македонскиот народ во Австралија.

 

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА  ЦРКВА

„СВЕТА ВМЧ-КА НЕДЕЛА“ – ГОЛД КОСТ

 

Возљубени во Господа, ние како Управа на Македонската православна црковна општина „Света вмч-ка Недела“ – Голд Кост (Квинзланд), ја имаме особената чест да Ви го доставиме следното:

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Со голема радост на сите православни верници од Голд Кост и пошироко им соопштуваме дека на ден 07 (недела) јануари 2018 година во нашиот храм, со почеток во 09:00 часот ќе се отслужи:

 

СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА

 

ПО ПОВОД

Големиот празник Рождество Христово – Божиќ

 

Сите сте добредојдени! Ве очекуваме!

Со почит,

Црковниот одбор на МПЦО „Света вмч-ка Недела“

  

Адреса

Macedonian Orthodox Church – Ohrid Archbishopric
Diocese of Australia – Sydney

„Saint Nedela“ – Macedonian Orthodox Church– Gold Coast
219 Banyla Drive Gaven, Gold Coast QLD 4211

 

Повеќе информации на

https://www.facebook.com/svetanedelagoldcoast/?hc_ref=ARQ_dDDluJhToeQazoiAGnaZ2ewCTvP2Xa6qO-o22aBA1Ayi7qNtIXwRhQpt7K0INdg

 

 

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско – кичевски и Плаошко – струшки  и Администратор Австралиско – сиднејски

г. Тимотеј