Празникот свети Никола прославен во храмот „Свeти Никола“ во Перт, (Западна Австралија)

На 19. 12. 2017 година, кога го прославуваме празникот Свети Никола, во црковната општина „Свети Никола“ во Перт, старешината на храмот протојерејот Станко Јовановски служеше Света Златоустова Литургија, со што беше одбележан храмовиот празник.

На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

По Литургијата беа благословени Славските колачи.

 

Tuesday, 19th of December 2017, when we celebrate St. Nicholas the Wonderworker Archbishop of Myra, our parish priest, Bishop’s Deputy for the Australian-Sydney Diocese, Very Rev.Fr. Stanko Jovanovski, celebrated Holy Divine Liturgy at the church of St. Nicholas in Perth