Мало повечерие и Акатист кон Пресвета Богородица во храмот „Свeта Петка“ во Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

На 23. 03. 2018, во петокот од петтата седмица на Великиот пост, во предвечерието, во црковната општина „Света Петка“ во Рокдејл, старешината на храмот, презвитерот Владо Недески, служеше Мало повечерие со Акатист кон Пресвета Богородица.

На богослужението присуствуваше верниот народ, кој и принесе благодарствени молби на Богомајката.

Народот принесе и приноси – петолебие.