Организирана играорна група при МПЦО „Света Недела“ во Голд Кост

 Во организација на Управата на МПЦО „Света Недела“ во Голд Кост (Квинзланд) беше организирана играорна група, која секој петок со почеток во 18:00 часот ќе се состанува и ќе има проби и тренинзи во просториите на салата при храмот.

Групата е отворена за нови членови, а членарината е бесплатна. Исто така, освен децата се покануваат и сите возрасни на вечера, пијалок, дружба и забава.

На 30. 03. 2018 Македонската играорна група во 18:00 часот во просториите на црковната сала одржа тренинг. За сите присутни беше организирана вечера, а за децата имаше чоколадни изненадувања.

Децата, кои членуваат во Македонската играорна група со нетрпение го очекуваат големиот празник Воскресение Христово – Велиден – кога ќе го имаат својот настап за време на богатата културно уметничка програма. А до тогаш ги очекуваме новите членови. Секој петок – сите сте добредојдени!

 

Известува:

Лазар Спировски