Осветување на новите простории на Македонското Добротворно Друштво (MWCA)

Со благослов на Неговото Високопресвештенсво г. Тимотеј, игуменот Гаврил (Галев) на 16. 05. 2017 година ги освети новите простории на Македонското Добротворно Друштво (MWCA –  Macedonian  Welfare Community Association), кои долги години несебично се залагаат за доброто на македонската заедница во Австралија.

Им посакуваме уште поголеми успеси.