П О К А Н А

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

(МПЦ-ОА)

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА МЛАДИНА НА АВСТРАЛИЈА

(МОЈА)

 

 Возљубени во Господа, ние како раководство на Македонската православна младина на Австралија (МОЈА) ја имаме особената чест да Ви ја доставиме следната:

 

П О К А Н А

 

Ве покануваме на Македонскиот православен духовен семинар на тема:

 

„Православната црквата во современиот свет

(проблеми, решенија и предизвици)“

 

Семинарот ќе се одржи на 23-ти декември (сабота) 2017 година во манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк (Macedonian Park National Rd. Kinglake West Vic. 3065), Мелбурн (Викторија).

Семинарот ќе започне со Света Божествена Литургија со почеток во 09:00 часот. По Литургијата во манастирската сала ќе се одржи трибината со предавањата.

Предавачи ќе бидат: игуменот на манастирот, архимандритот Гаврил (Галев) и презвитерот Владо Недески (старешина на храмот „Света Петка“ – Рокдејл).

 

Влезот е бесплатен.

 

Сите сте добродојдени! Ве очекуваме!

Ве замолувам да го примите изразот на нашето високо почитување.

 

Христос посреде нас!  Е, и ќе биде!

 

Повеќе информации кај:

Ананија Ананиевски (заменик претседател на МОЈА) – тел: 0422 411 139.

Е-mail: moya@mpcaus.org

Фб – профил: Macedonian Orthodox Youth of Australia

 

Повеќе за настанот:

https://www.facebook.com/events/1570389943047407/permalink/1570399173046484/?notif_t=like&notif_id=1512082383842604

 

АВСТРАЛИСКО – СИДНЕЈСКА ЕПАРХИЈА