Посета на домовите за изнемоштени лица

 

На 06. 02. 2018, во Неделата на блудниот син, кога Светата Црква ги празнува Преподобна Ксенија; Светиот маченик Вавила; Преподобен Македониј; Преподобен Филон, епископ Кипарски; Преподобен Дионисиј Олимписки, Чудотоворец, во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, старешината на храмот, јерејот Климент Станковски беше во посета на домовите за изнемоштени лица, на кои им пренесе подготвителни поуки пред почетокот на Велигденските пости.