Посета на нашите парохијани во старскиот дом

На ден 11. 10. 2017 година, кога Светата Црква го празнува споменот на преподобен Харитон Исповедник; светиот пророк Варух; светиот маченик Марко овчар и на светиот маченик Вацлав, крал чешки , старешината на храмот „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“, јереј Климент Станковски ги посети и причести парохијаните во старскиот дом Estia – Epping.