Посета на нашите верници во старскиот дом по повод престојните Велигденските празници

На ден 03. 04. 2018 година, во Страдалната седница – во Светиот и Велик Вторник, кога Светата Црква го празнува споменот на Свети Јаков, епископ и Исповедник; Преподобен Кирил, епископ Катански во Сицилија; Свети Тома, патријарх Цариградски; Преподобен Серапион;, старешината на храмот „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“, јереј Климент Станковски ги посети парохијаните во старскиот дом Age care-Estia во  South Morang и им посака со крепко здравје, среќни и благословени да ги пречекаат престојните  Велигденски празници.