ПОКАНА ЗА ЈУБИЛЕЈНАТА ПРОСЛАВА

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА – ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА

АВСТРАЛИСКО – СИДНЕЈСКА ЕПАРХИЈА

 

ПОКАНА ЗА ЈУБИЛЕЈНАТА ПРОСЛАВА

08 – 09 септември 2017 година, Сиднеј

 

ПО ПОВОД

„50 ГОДИНИ ОД ВОЗОБНОВУВАЊЕТО НА АВТОКЕФАЛНОСТА НА ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ВО ЛИЦЕТО НА МПЦ – ОА“

(Охрид, 1967 – 2017)

и

ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

(08 септември, 1991)

 

 

 ПРОГРАМА:

 08 септември (петок), 2017 година

 

19:30 часот

Свечена академија со банкет

 Македонски културен центар „Илинден“

 

468 West Botany

St. Rockdale NSW 2216

 

Настапуваат: КУД „Илинден“

Влез: $ 60 по лице

 09 септември (сабота), 2017 година

 09:00 часот

Света божествена Златоустова литургија во храмот „Света Петка“ – Рокдејл, Сиднеј (Нов Јужен Велс)

 На Литургијата ќе земат учество сите свештеници од МПЦ – ОА во Австралија

Едноцрквие –

 65 Railway Street, Rockdale NSW 2216

 Сите сте добредојдени!

 

                       Повеќе за настанот на следните линкови:

https://www.facebook.com/events/213018879213922/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

https://www.eventbrite.com.au/e/50th-anniversary-autocephaly-of-the-macedonian-orthodox-church-ohrid-archbishopric-tickets-34763841586?utm_campaign=new_event_email&utm_medium=email&utm_source=eb_email&utm_term=viewmyevent_button

—————————————————————————————

Одбор за организација на прославата по повод големиот јубилеј:

 

Игумен Гаврил (Галев)

Љупчо Стефановски – тел: 0448 963 805

Јоте Цандовски – тел: 0419 924 838

Ананија Ананиевски – тел: 0422 411 139

Петар Котевиќ – тел: 0416 216 818

—————————————————————————————

 

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско – кичевски и Администратор Австралиско – сиднејски

г. Тимотеј