СООПШТЕНИЕ

МПЦ – ОА: АВСТРАЛИСКО – СИДНЕЈСКА ЕПАРХИЈА

ХРАМ „СВЕТИ ГЕОРГИЈ И ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА“ – ЕПИНГ

 

СООПШТЕНИЕ

 

Македонската црковна општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ од Епинг, Мелбурн, со благослов на надлежниот архиереј, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско – кичевски и Администратор Австралиско – сиднејски г. Тимотеј – организира еднодневна екскурзија до Мт. Була на 08 јули (сабота) 2017 година.

Ќе се поаѓа во 06:30 часот од пред црквата, а враќањето ќе биде во 20:30 часот исто пред црквата (адреса: 512 – 514 High St, Epping).

Цените се следни:

  • Возрасни: $ 75
  • Деца од 5 до 14 години: $ 65
  • Деца под 5 години: $ 55

Да се плати до 01 јули 2017.

За повеќе ингормации, контактирајте го отец Климент на  тел: 0424606100 или на фб – страната: https://www.facebook.com/profile.php?id=100015402048928&ref=ts&fref=ts

 

 

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ОПШТИНА ЗА МЕЛБУРН И ВИКТОРИЈА