Најмладите членови на МПЦО  „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг учествуваа во бојадисувањето на велигденските јајца

На 07. 04. 2018 година, во Светата и Велика сабота од Страсната седмица, кога Светата Црква си спомнува и за Благовештението на Пресвета Богородица, во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, во организација на старешината на храмот презвитерот Климент Станковски се одржа бојадисување на велигденските јајца од страна на најмладите членови на заедницата.

На манифестацијата зедоа учество доста млади.