Воскресение Христово во  храмот „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн (Викторија)  

 

Небесата достојно да се веселат, а земјата нека се радува; нека празнува светот – видливиот и невидливиот, зашто воскресна Христос, радоста наша вечна

 

На 08. 04. 2018 година,  во црковната општина „Свети Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, старешината на храмот презвитер Климент Станковски го објави светлото Христово Воскресение и служеше Света Златоустова Литургија.

На Светата Литургија, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

 

Христос воскресна од мртвите,

со смртта смртта ја победи,

и на тие во гробовите

живот им подари!

 

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!

НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА!